Η τοποθεσία

& οι γυρω περιοχες

Καψαλιανά. Τα Καψαλιανά βρίσκονται στο νομό Ρεθύμνης, μόλις 18 χλμ. από την ομώνυμη πόλη, 5 χλμ. από την ιστορική Μονή Αρκαδίου 75 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου και 85 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο των Χανίων.

Η πρόσβαση στην περιοχή είναι άνετη και εύκολη απ’ όποιο σημείο και αν προσεγγίσετε την περιοχή.

Τα Καψαλιανά είναι χτισμένα σε υψόμετρο 260 μ. πάνω από τη θάλασσα και στην καρδιά ενός από τους μεγαλύτερους ελαιώνες του νησιού. Εδώ θα αισθανθείτε τη μεγαλοπρέπεια του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης ζώντας σ’ ένα αυθεντικά αναπαλαιωμένο παραδοσιακό χωριό.

Η Κρήτη

Στο νησί που γεννήθηκε ο Δίας, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το 4ο μεγαλύτερο της Μεσογείου είναι ευλογημένο από του θεούς, μοναδικό στον πλανήτη, χάρη στα απλόχερα δώρα της φύσης. Ιστορία, πολιτισμός, μυθολογία, ανέγγιχτη και εύφορη φύση σε σπήλαια πεδιάδες με χιλιάδες ελαιόδεντρα και ατέλειωτες γαλάζιες παραλίες, την πιο υγιεινή κουζίνας του κόσμου αλλά και την πιο νόστιμη. Το λίκνο του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, η Κρήτη είναι ένα διαμάντι που λαμπυρίζει συνδυάζοντας την αρχαία με την σύγχρονη ιστορία στη Μεσόγειο, στο σταυροδρόμι των τριών Ηπείρων. Η θαλασσοκράτερα Κρήτη του Μίνωα έχει πίσω της 8.000 χρόνια ιστορίας.

Το νησί κατοικείται από την Νεολιθική Περίοδο και ο Μινωικός Πολιτισμός που αναπτύχθηκε στο νησί από το 2.500 π.Χ. έως το 1.100 π.Χ. αποτελεί τον πρώτο σημαντικό πολιτισμό που άκμασε στην Ευρώπη. Το παλάτι της Κνωσού στέκει ως σήμερα, ακλόνητος μάρτυρας της παρουσίας και των θαυμαστών επιτευγμάτων των Μινωιτών στο νησί. Η μοναδική τέχνη της περιόδου, οι τοιχογραφίες, τα κοσμήματα και πολλά άλλα αντικείμενα βρίσκονται κυρίως στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου αλλά και στα μουσεία του νησιού.

Με πάνω από 60 αρχαιολογικούς χώρους διάσπαρτους σε όλο το νησί, η Κρήτη σας περιμένει να την ανακαλύψετε http://incretiblecrete.gr/

Το Ρέθυμνο

Απέχει μόλις 18χλμ από τα Καψαλιανά. Η ‘’καρδιά’’ της Κρήτης είναι η πρωτεύουσας του νομού που απέχει μόλις 1 ώρα από τα αεροδρόμια των Χανίων όσο και του Ηρακλείου. Λένε ότι το Ρέθυμνο ήταν η πατρίδα του Δία και το ‘’μέρος όπου δεν πηγαίνεις αλλά επιστρέφεις’’. Δεσπόζει η Fortezza, το Βενετσιάνικο κάστρο, ένα από τα μεγαλύτερα Ενετικά φρούρια που κτίστηκαν ποτέ. Το καλοκαίρι εδώ γίνεται το περίφημο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ. Περπατήστε στους δρόμους της παλιά πόλης, αλλά και στην ατελείωτη παραλιακή με την θαυμάσια θάλασσα για μπάνιο. Θα σας εντυπωσιάσει το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο, η Κρήνη Ριμόντι, η Μεγάλη Πόρτα και η Ενετική Λότζια.

Η Μονή Αρκαδίου

Μόλις 5 χλμ. από το Kapsaliana Village Hotel βρίσκεται η Ιστορική Μονή Αρκαδίου. Το δεύτερο, μετά την Κνωσό, σε επισκεψιμότητα αξιοθέατο, σε ολόκληρο το νησί της Κρήτης, έχει ανακηρυχτεί σε Μνημείο Παγκόσμια Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και Ευρωπαικό Μνημείο Ελευθερίας. Η Μονή Αρκαδίου έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και υπήρξε μεγάλο κέντρο του αγώνα των Κρητών για την ανεξαρτησία. Κορυφώθηκε με την ανατίναξη της πυριταποθήκης με πάνω από 950 ψυχές που θυσιάστηκαν για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων το 1866.

Σήμερα στη Μονή θα θαυμάσετε όλες τις περιόδους της ιστορίας της περιδιαβαίνοντας την εκκλησία στο κέντρο του μοναστηριού, στο μουσείο και τους γύρω χώρους. Η Μονή γιορτάζει στις 8 Νοεμβρίου και διοργανώνεται ο Αρκαδιώτικος Δρόμος, όπου δρομείς όλων των ηλικιών τρέχουν σε μια διαδρομή 18 χλμ. Επίσης, η Μονή γιορτάζει στις 21 Μαΐου και στις 6 Αυγούστου, για όσους βρεθούν στο Kapsaliana Village Hotel την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

Ελεύθερνα. Ένας ιδιαίτερα σημαντικός αρχαιολογικός χώρος, όπου θα δείτε μια ολοκληρωμένη πόλη από τους Γεωμ. Εως του Πρωτοβυ. Χρόνους με στοιχεία από την Μινωική εποχή. Η Ελεύθερνα χτίστηκε τον 9ο αιώνα π.Χ. από Δωριείς εποίκους και διέγραψαν μια ιδιαίτερα σημαντική πορεία ως το 796, οπότε και καταστράφηκαν από τις επιδρομές των Αράβων και ένα σεισμό. Η εκτεταμένη ανασκαφή έφερε στο φως ευρήματα όπως το οργανωμένο νεκροταφείο της Γεωμετρικής Περιόδου, τις δεξαμενές και πολλά άλλα. Πρόκειται αναμφισβήτητα για τον σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο της Δυτικής Κρήτης. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 αναμένεται να λειτουργήσει στην περιοχή, Αρχαιολογικό Μουσείο με όλα τα ευρήματα από την περιοχή.

Εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο των Ελευθερνών, στην ευρύτερη περιοχή και στα όρια του νομού, μπορείτε να επισκεφθείτε το πολύ σημαντικό νεκροταφείο των Αρμένων της Υστερομινωϊκής περιόδου (13ο– 12ο αιώνα π. Χ.), το χωριό Αξός, που αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες πόλεις κατά τη Μινωική, Γεωμετρική και Ρωμαϊκή περίοδο και το σπήλαιο του Μελιδονίου.

Το χωριό Μαργαρίτες. Είναι το σπουδαιότερο αγγειοπλαστικό κέντρο της Δυτικής Κρήτης χάρις στα κοιτάσματα αργιλοχώματος της περιοχής που εξηγούν την μακραίωνη ενασχόληση των κατοίκων. Μόλις 20’ (26χλμ) από τα Καψαλιανά, το χωριό Μαργαρίτες έχει μακρά παράδοση στην κεραμική τέχνη. Αποτελεί μέχρι και σήμερα την κυρίαρχη δραστηριότητα και αξίζει να επισκεφθείτε τα εργαστήρια κατασκευής κεραμικών αλλά και τα γραφικά Βυζαντινά Εκκλησάκια. Απολαύστε τον καφέ σας στην δροσιά που προσφέρουν τα αιωνόβια πλατάνια της πλατείας.

Tip: Η διαδρομή από τα Καψαλιανά στο Αρκάδι, την Ελεύθερνα για να καταλήξετε στις Μαργαρίτες είναι πανέμορφη και χαρακτηριστική του Κρητικού τοπίου. Η μορφολογία του τοπίου, η θέα, η βλάστηση που εναλλάσσονται κάνουν τη διαδρομή και την εμπειρία πραγματικά μοναδική. Τέλος,η περιοχή νότια των Καψαλιανών προς το Αμάρι με τα πολλά χωριά είναι επίσης μία από τις ομορφότερες γωνιές της Κρητικής ενδοχώρας για να απολαύσετε το πραγματικά φυσικό τρόπο ζωής του νησιού της Κρήτης.

Read More

Το νησί

της Κρητης

Η Κρήτη είναι ένα νησί ευλογημένο. Ένας τόπος αυτάρκης, γεμάτος ιστορία, πολιτισμό και μοναδικές γεύσεις. Ένα φυσικό περιβάλλον γεμάτο ομορφιά και συγκινήσεις για τους λάτρεις της φύσης και όχι μόνο.

Το νησί κατοικείται από την Νεολιθική Περίοδο και ο Μινωικός Πολιτισμός που αναπτύχθηκε στο νησί από το 2.500 π.Χ. έως το 1.100 π.Χ. αποτελεί τον πρώτο σημαντικό πολιτισμό που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη. Το παλάτι της Κνωσού στέκει ως σήμερα, ακλόνητος μάρτυρας της παρουσίας και των θαυμαστών επιτευγμάτων των Μινωιτών στο νησί. Η μοναδική τέχνη της περιόδου, οι τοιχογραφίες, τα κοσμήματα και πολλά άλλα αντικείμενα βρίσκονται κυρίως στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου αλλά και στα μουσεία του νησιού.

Η πόλη Γόρτυνα μαρτυρά την ανάπτυξη του νησιού κατά την Ρωμαϊκή Περίοδο, ενώ από την Βυζαντινή ιστορία του νησιού σώζονται πολλά οικοδομήματα και εκκλησίες. Η παρουσία της Κρήτης στην ιστορία είναι συνεχής και οι άνθρωποί της έχουν γράψει χρυσές σελίδες σε όλη την πορεία του αρχαίου αλλά και σύγχρονου ελληνικού κράτους.

 

Read More

Book directly with us

  • Welcome drink & local delicacy
  • Best price guarantee
  • Late checkout or early check in (upon availability)
ESPA ESPA
Kapsaliana
Kapsaliana
Kapsaliana
Kapsaliana